Opis turnirja 2015

SPOŠTOVANI SLOVANOVCI, SPOŠTVANI LJUBITELJI NOGMETA!

Zaključen je 38. Mednarodni mladinski nogometni turnir, 17. Memorial Marjana Rožanca, ki ga organizira ND Slovan. Na turnirju so sodelovale ekipe: FK Željezničar, FK Crvena zvezda, HNK Rijeka, NK Olimpija, NK Bravo in ND Slovan. Že tretjič (drugič v samostojni Sloveniji) je zmagovalec postala ekipa NK Olimpija. Pred velikim številom gledalcev so odigrane odlične tekme z 31 doseženimi goli (3,44 golov na tekmo).

 

Po svečanem defileju sodelujočih ekip, je turnir odprl častni član ND Slovan gospod Anton Žabjek. Venec ob bisti Miru Maksu Percu in rože na grob Marjana Rožanca so položili gospod Rajko Dežman, hčerka Marjana Rožanca gospa Antonija Novotny in gospa Manca Košir.

Rezultati predtekmovanja:

FK Željezničar : ND Slovan

3:1

NK Bravo : NK Olimpija

0:1

ND Slovan : FK Crvena zvezda

0:3

NK Olimpija : HNK Rijeka

0:0

NK Bravo : NK Rijeka

3:1

FK Crvena zvezda : FK Željezničar

2:2

Rezultati tekem za razvrstitev od 1. do 6. mesta

Tekma za 5. mesto

ND Slovan : HNK Rijeka

0:3

Tekma za 3. mesto

FK Željezničar : NK Bravo

5:4 po streljanju enajstmetrovk (v rednem delu je bilo 1:1)

Tekma za 1. mesto

NK Olimpija : FK Crvena zvezda

2:1

 

Končni vrstni red:

1.       NKOlimpija

2.       FK Crvena zvezda

3.       FK Željezničar

4.       4. NK Bravo

5.       HNK Rijeka

6.       ND Slovan

Priznanje za najboljšega vratarja turnirja je dobil Rok Vodišek NK Olimpija (priznanje je podelil predsednik ND Slovan gospod Peter Lovšin), priznanje za najboljšega strelca je dobil igralec FK Željezničar  Ajdin Mujagić (priznanje je podelil Milovan Nikolić), priznanje za najboljšega igralca je dobil igralec NK Olimpija David Tijanić.

Pokal za Fair play je najmanj negativnimi točkami dobila ekipa ND Slovan (pokal je podelila gospa Antonija Novotny).

V tekmi za tretje mesto je ekipa FK Željezničar premagala ekipo NK Bravo po streljanju enajstmetrovk (pokal sta podelila predsednik ND Slovan gospod Peter Lovšin in podžupan gospod Dejan Crnek). V tekmi za prvo mesto sta se pomerila ekipi NK Olimpija in FK Crvena zvezda. Zmagala je NK Olimpija z 2:1. Pokal za drugo mesto sta podelila predsednik ND Slovan Peter Lovšin in podžupan gospod Dejan Crnek, pokal za prvo mesto  pa sta podelila predsednik organizacijskega odbora in podpredsednik kluba gospod Grega Tomc in podžupan gospod Dejan Crnek. Prehodni pokal je zmagovalcu turnirja podelila gospa Antonija Novotny.

Zahvaljujemo se vsem, k i so na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji turnirja. Zahvaljujemo se MOL-u, županu gospodu Zoranu Jankoviću in podžupanu gospodu Dejanu Crneku za finančno pomoč pri organizaciji turnirja. Zahvaljujemo se Javnemu zavodu Šport Ljubljana, direktorici Tatjani Polajnar, gospodu Dragu Banoviću in posebej gospodu Dušanu Videmšku in njegovim sodelavcem za pomoč pri izvedbi turnirja. Zahvaljujemo se tudi NZS za pomoč pri izvedbi turnirja. Zahvala gre tudi vsem povabljencem, ki so sodelovali pri ceremonialu odpiranja, podelitve in zapiranja turnirja: gospodu Antonu Žabjeku, gospodu Milovanu Nikoliću, gospodu Marku Elsnerju, podžupanu gospodu Dejanu Crneku in gospe Antoniji Novotny. Zahvaljujemo se tudi našim trenerjem spremljevalcem ekip Danetu Kitiću (FK Željezničar), Mihi Joštu (HNK Rijeka), Aleksandru Radoniću (FK Crvena zvezda), gospodu Đorđu Ljubojeviću, gospodu Stanetu Černetu, gospodu Rajku Dežmanu, gospe Manci Košir,  pobiralcem žog in sodelujočim pri ceremonialu odpiranja, podelitev priznanj in zapiranju turnirja ekipi starejših dečkov A in njihovemu trenerju Danetu Kitiću, posebej pa našemu ekonomu gospodu Pavlu Mirkoviću.

Že sedaj vas vabimo na naslednji Mednarodni mladinski nogometni turnir, ki se igra v spomin na našega dolgoletnega sekretarja  Marjana Rožanca.

 

 

                                                                 


38. MEDNARODNI MLADINSKI NOGOMETNI TURNIR

17. Memorial Marjana Rožanca


Sobota, 19.9 in nedelja, 20.9.2015

Spoštovani!

Vabimo vas na 38. Mednarodni mladinski nogometni turnir, 17. Memorial Marjana Rožanca, ki bo v soboto, 19.9. in nedeljo, 20.9.2015. Na turnirju bodo sodelovale ekipe: FK Crvena zvezda, FK Željezničar, HNK Rijeka, NK Olimpija, NK Bravo in domačin turnirja ND Slovan. Turnir bo odprl častni član ND Slovan Anton Žabjek (povabljen je tudi župan Zoran Janković), pokale za najboljše ekipe in igralce pa bodo podeljevali predsednik ND Slovan Peter Lovšin, podpredsednik kluba ter predsednik organizacijskega odbora turnirja Gregor Tomc, hčerka Marjana Rožanca gospa Tonca Novotny, Anton Žabjek, Milovan Nikolić in Slobodan Kitić. Na turnir so povabljeni: najstarejši Slovanov in slovenski nogometaš (verjetno tudi najstarejši slovenski športnik) gospod Dolfe Uhan - Gandi, ki bo v začetku naslednjega leta praznoval 102. rojstni dan, župan Ljubljane Zoran Janković, predsednik NZS Aleksander Čeferin in mnogi drugi športni delavci.SPORED TURNIRJA
Športni park Kodeljevo
                        

Sobota, 19.9.2015

9.00 Svečana otvoritev
9.30 FK Željezničar : ND Slovan (glavno igrišče)
10.50 NK Bravo : NK Olimpija (igrišče z umetno travo)
12.10 FK Crvena zvezda : ND Slovan (glavno igrišče)
13.50 HNK Rijeka : NK Olimpija (glavno igrišče)
18.00 NK Bravo : HNK Rijeka (igrišče z umetno travo)
19.30 FK Željezničar : FK Crvena Zvezda (igrišče z umetno travo)

Nedelja, 20.9.2015

9.30 Tekma za 5. mesto (igrišče z umetno travo)
11.00 Tekma za 3. mesto (glavno igrišče)
12.30 Tekma za 1. mesto (glavno igrišče)
14.00 Svečana podelitev pokalov

 Brošura

Plakat

Pravila


Sponzorji