Pomembni zmagi v boju za vrh

15 maj 2017

Mladinci in kadeti Slovana so se v 17. krogu Prve lige MNZ Ljubljana na Kodeljevem srečali z vrstniki iz NK Laby's Mengo 28. Točke so ostale doma.

Slovan je tekmo mladincev na igrišču z umetno travo dobil s 5:0. Emil Cirikovič je z dvema zadetkoma postavil izid prvega polčasa. Isti igralec je v drugem delu dosegel še svoj tretji gol na tekmi, seznam strelcev pa sta dopolnila tudi Rok Križman in Tilen Gramič. Emil Cirikovič je po hat-tricku pri 16 ligaških zadetkih. Varovanci Marinka Mačkiča so dosegli osmo zaporedno zmago v prvenstvu. Na lestvici lige za prvaka zasedajo drugo mesto za tokratnimi nasprotniki iz Mengša, ki imajo tudi tekmo več od Slovana.

Tekma kadetov je bila bolj izenačena, a je Slovan na koncu prišel do minimalne zmage z 1:0. Nail Beganovič je v drugem polčasu s svojim devetim prvenstvenim golom prinesel pomembno zmago. Kadeti Slovana so v prvenstvu slavili petkrat zapovrstjo in na lestvici lige za prvaka prepričljivo vodijo pred Kolpo, ki zaostaja za šest točk.

Še bolj pomemben je podatek, da Slovanovci na skupni mladinsko-kadetski lestvici Prve lige MNZ Ljubljana zasedajo prvo mesto in imajo ob dveh tekmah manj šest točk prednosti pred drugo uvrščenim Laby's Mengom 28. V prihodnjem krogu bodo naši mladinci in kadeti gostovali pri vrstnikih iz Zagorja, ki so na četrtem mestu..


Mladinci – Prva liga MNZ Ljubljana, 17. krog, 14.5.2017

Ljubljana, Športni park Kodeljevo, igrišče z umetno travo, 50 gledalcev

Slovan – Laby's Mengo 28 5:0 (2:0)

Strelci: Cirikovič (24., 27., 55.), Križman (47.), Gramič (80.)

Postava Slovana: Vojinovič, Gramič, Nuhanovič, Smajič, Halilbašič, Banjanac (K), Puhar, Puškar, Škof, Cirikovič (od 64. Šakanovič), Križman (od 72. Ilič). Trener: Marinko Mačkič.

Rumeni kartoni: Halilbašič (11.); Obadič (13.), Reven (83.).


Kadeti - Prva liga MNZ Ljubljana, 17. krog, 14.5.2017

Ljubljana, Športni park Kodeljevo, igrišče z umetno travo, 60 gledalcev

Slovan – Laby's Mengo 28 1:0 (0:0)

Strelec: Beganovič (59.)

Postava Slovana: Glišič, Elkaz, Petrič (od 56. Beganovič), Malič, Horvat, Pandžič (K), Brezovec (od 58. Kraljič), Nasič, Kosmač (od 79. Gašparič), Milkov, Karajashov. Trener: Dane Kitič.

Rumeni kartoni: Hasan (45.), Pozman (62.), Kapič (62.), Sašek (74./vsi Mengo).

Rdeči karton: Pozman (74./Mengo).

<< nazaj

Sponzorji